Nyheter

Det händer mycket varje dag på Licab och de ställen där vi verkar, men ibland händer det något extra speciellt - hos oss eller i vår omvärld. Det berättar vi om i våra nyheter.

Årets tillväxtföretag!

IMG_1468
Igår blev vi utsedda till ”Årets tillväxtföretag” på Luleå Business Awards. Vi har inte riktigt hämtat oss än, men mitt i glädjeruset vill vi i alla fall passa på att tacka våra kunder och samarbetspartners, utan er hade det aldrig hänt. Sen har vi ju 40 enastående konsulter också, och utan er – ja då vore vi inget!

Vi deltar på Samhällsbyggnadsdagarna!

2017 samhällsbyggnadsdagarna

Licab har deltagit på tvådagarskonferensen Samhällsbyggnadsdagarna i Stockholm 11-12 oktober, som bjöd på ett brett spektra av goda talare och intressanta föredrag inom samhällsbyggarbranschen. Vi har fått med oss tankar och kunskap om bland annat vikten av att skapa av en gemensam vision i tidigt skede mellan samtliga aktörer i ett samhällsbyggnadsprojekt, samnyttjande av fastigheter och funktioner, urbanitet och livsmiljö, smarta städer, klimatsmarta metoder, artificial inteligence, förvaltning av 3D-fastigheter och nya rättsfall inom fastighetsrätt och fastighetsekonomi.

Vi deltar på VIND 2017

vind2017 bild

Under två dagar har Josefin och Erika deltagit på Nordens största årliga konferens för vindkraftsbranchen. Vi fick höra representanter och beslutsfattare från både politiken och industrin diskutera framtiden för förnybar elproduktion med fokus på land och havsbaserad vindkraft. Det gavs även möjlighet till många intressanta möten med andra i branschen. Mycket givande dagar!

 

Vi välkomnar Lucas Skott till Licab!

Idag börjar Lucas Skott hos oss. Vi säger välkommen till honom!

Nominerade till Årets tillväxtföretag!

Idag blev Licab nominerad till Årets tillväxtföretag av Luleå Business Awards. Vi är oerhört glada och stolta över denna nominering och vill framhålla vår personal som gjort att vi lyckas komma hit. Ägarna Peder Selberg och Andreas Andersson ger tummen upp!

ÅretsTillväxtföretag

Idag börjar Sanna Johansson hos oss

Sanna är nyutexaminerad från Luleå tekniska universitet, Samhällsbyggnadsprogrammet, med inriktning samhällsplanering.

Höstkonferens

I veckan samlades hela bolaget för Licabs årliga höstkonferens. Vi gick igenom verksamhetens mål, lärde oss mer om varandras talanger och kompetenser och avslutade dagen med teamutveckling i Boda Borg!IMG_4995 (002)

Besök på Kronan

Lisa Bergdahl har idag uppdrag hos Luleå kommun som biträdande projektledare för Projekt Kronan. Projekt Kronan är ett stadsutvecklingsprojekt som handlar om att bygga 2000 bostäder i Kronandalen. Idag besökte vi henne ute på Kronan för att lära oss mer om projektet och få oss en guidad tur. Mycket spännande och intressant!IMG_0840

Trevlig sommar önskar vi på Licab

Gabriella Carlmans foto.

Vi hälsar Jesper välkommen till Licab!

Jesper har 16 år på järnvägen i bagaget och kommer närmast från VR Track Sweden AB där han haft en roll som arbetsledare på el-sidan. Tidigare har han jobbat som eltekniker både på VR Track och Banverket/Infranord.

Idag börjar Patrik Holmgren hos oss

Patrik har en grund inom arbetsmiljöområdet från industri-, energi- och infrastrukturbransch. Har mer eller mindre huvudsakligen verkat i området sedan 1995 genom olika anställningar i olika organisationer (Vattenfall Service, Arbetsmiljöverket, Vattenfall Vattenkraft) och som konsult inhyrd i investeringsprojekt. Han kommer närmast från Vattenfall Vattenkraft där han uppbar rollen som arbetsmiljösamordnare för bolaget.

Välkommen Malin Östberg

Närmast kommer Malin från LKAB där hon arbetat i drygt 8 år inom områdena kvalitet, miljö, energi, arbetsmiljö och laboratorieverksamhet. Dessförinnan arbetade hon med ekonomi på Vattenfall och Svensk Gruvteknik AB. Malin är utbildad lärare och projektingenjör med inriktning kvalitet och miljö.

Vi välkomnar Wilhelm Nordberg

Wilhelm är nyexaminerad gymnasieingenjör från nya utbildningen Samhällsbyggnad – Projektledning bygg och anläggning på Luleå gymnasieskola. Hans årskull är den första att gå det fjärde året på teknikprogrammet i Luleå sedan 1994.

Vi välkomnar Ulrika Hagman till Licab

Ulrika har jobbat inom gruvvärlden sedan 2013, både som konsult men även som teknisk chef på PON Mining. Hon kommer här närmast från iTid där hennes främsta uppdrag var driftssäkerhet på kross/infrakt i Aitikgruvan. Före 2013 har hon arbetat på Vattenfall Eldistribution i olika roller och hos Ferruform och Dynamate med bl.a. produktion, underhåll, kvalitet och miljö, ledarskap och deras SPS hus.

Ny miljöresurs

Vi vill välkomna Jan Apelqvist till Licab. Jan är utbildad biolog vid Umeå Universitet och har tidigare arbetat med vattenrelaterade frågor åt Torne och Kalix älvars vattenrådsförbund. Han har också arbetat åt Pajala och Gällivare kommun som miljöinspektör samt utterinventering i både Norge och Sverige. Kommer närmast från BDX Miljö där han arbetat med miljörelaterade projekt, både som projektledare och miljöstöd.

Glad Påsk!

Påsk moln

Nytt på uppdragsfronten

Licab kommer att delta med projekteringsledning och byggprojektering i projektet för etablering av resecentra i Kalix och Haparanda för persontrafik på nya Haparandabanan. Haparanda Station ska renoveras för tillgänglighet på både utsidan och insidan.

Haparandabanan

 

Välkommen Tommy Öberg

Tommy är utbildad driftingenjör med inriktning fastighetsförvaltning på Chalmers, CFM-examen (Certifierad Facility Manager) hos IFMA Houston och en Mini MBA-examen Probana Business School Köpenhamn. Han har jobbat med kommersiell fastighetsförvaltning och som FM-konsult i Göteborg samt som servicechef, FM-chef, affärsutvecklare och säljare hos Caverion. Kommer närmast från Assemblin VS där han har varit filialchef för VS-verksamheten i Norrbotten.

Engagerande fastighetsutveckling

Igår deltog vi på mässan ”Engagerande fastighetsutveckling” där vi pratade om våra tjänster inom mark- och fastighetsutveckling.

Eng fastutv

Kompetensutvecklingsdag

Förra veckan samlades hela bolaget för Licabs årliga kompetensutvecklingsdag. På schemat stod föreläsningar om stresshantering, offentlig upphandling och hur du navigerar rätt i din roll som konsult. Givande ämnen som berör oss alla oavsett specialistkompetens.

KO-dag 170202

 

God fortsättning!

Hoppas ni har fått en bra start på det nya året. Under februari kommer vi att delta på Upphandlingsdagen den 8 februari som arrangeras av Norrbottens Handelskammare samt även Engagerande Fastighetsutveckling den 15 februari som arrangeras av Luleå Näringsliv. Vi kanske syns där?

Vi önskar er en God Jul och ett Gott Nytt År!

jul2016

Fastighetsrättslig Nyhetsdag 16 november

fastighetsrattslig-nyhetsdagLicab har nyligen deltagit i en kurs som behandlar den senaste utvecklingen och nya lagstiftningen inom det fastighetsrättsliga området.

Samhällsbyggnadsdagarna 12-13 oktober

samhallsbyggnadsdagarnaMona Enman och Anneli Åkerman är just hemkomna från årets Samhällsbyggnadsdagar, där de byggt vidare på våra kunskaper inom området för mark och fastighet.

Vi säger välkommen till Johan Skott som börjar hos oss idag

Johan har under de senaste 4 åren arbetat med både större anläggningsprojekt samt drift- och underhåll av det statliga vägnätet. Han kommer närmast från Svevia AB där han arbetat som platschef på bland annat Nya Nikkaluoktavägen som är ett av tre delprojekt i det så kallade Kirunaprojektet.

Vi är glada att få presentera vår nya medarbetare Lars Hermansson

Lars kommer närmast från en befattning som affärsområdeschef hos Normek där han under dryga tre år ansvarat för försäljning och genomförande av stål- och stomentreprenader i Sverige. Dessförinnan arbetade han 2004-2012 både via anställning och eget konsultföretag i projekt Haparandabanan i varierande projektledande befattningar/roller. Lars har mångårig och bred projekterfarenhet både från infrastruktur och industri. Under 7 år var Lars byggprojektansvarig hos SSAB Tunnplåt bland annat som ansvarig för byggdelen i Masugn 3 projektet.

Idag börjar Emma Lejon hos oss i rollen som affärsstöd.

Emma kommer närmast från Länsförsäkringar Bank, där hon jobbat som privat- och företagsrådgivare. Vi hälsar Emma hjärtligt välkommen till oss!

Vi välkomnar Erika Svedlund till Licab.

Erika kommer närmast från Vattenfall där hon arbetat drygt fyra år med utveckling av vindkraft. Före det har hon arbetat inom teknisk utveckling på Volvo lastvagnar i Göteborg och på United Technology Corporation i USA.

Vi välkomnar Per Öberg till vårt team

Per är civilingenjör inom Väg- och vatten och kommer senast från WSP Management där han arbetat med projektledning i 8 år.

Förstärkning industrin

Vi välkomnar Peder Lundkvist till Licab. Peder disputerade hösten 2015 i ämnet kvalitetsteknik vid LTU och kommer att i första hand lägga fokus på förbättringsprojekt inom industrin.