Jobba på Licab

Det är speciellt att jobba på Licab, varför kan man läsa i vårt manifest där vi talar om hur vi vill uppfattas av våra kunder och samhället. Vi har vuxit kontinuerligt sedan starten 2007. Och vi kommer att fortsätta växa.

Gruppchef/Konsult

Licab fortsätter växa, och nu söker vi en till gruppchef/konsult till vårt kontor i Luleå.

OM LICAB

Licab AB är ett konsultföretag som tillhandahåller nischad spetskompetens inom infrastruktur, industri och samhälle. Licab jobbar nära kunden och har alltid projektets bästa för ögonen. Vi är kända för förmågan att förstå kundens utmaningar och vad de egentligen behöver. Det är en förutsättning för att kunna lösa uppdrag lite bättre. Och det är alltid vår ambition.

Vi är drygt 50 medarbetare just nu på Licab, en blandning av yngre och äldre, tjejer och killar, erfarna och nya i branschen. Vi har ambitionen att lära av varandra och utnyttja varandras styrkor för att vinna fortsatt framgång både på egen hand och tillsammans, varför en god kommunikativ förmåga värdesätts högt hos oss.

Vårt viktigaste värde som bolag är vår företagskultur. Vi brukar säga att vi är ett litet familjärt företag med stora kompetensresurser, och vi arbetar stenhårt med att bibehålla och odla den familjära känslan även fast vi växer så det knakar.

GRUPPCHEFSROLLEN

Som gruppchef på Licab kommer du att leda, utveckla och coacha en grupp konsulter. Utöver rollen som gruppchef kommer du även själv att arbeta del av tiden som konsult inom ett område som intresserar dig och passar din kompetens.

Du kommer att ha personalansvar för medarbetarna och en coachande roll, där du ska få varje enskild individ samt gruppen som helhet att fungera. Du kommer att vara ansvarig för lönesättning och att kontinuerligt arbeta med uppföljning av både varje individ i gruppen och de kunder dina medarbetare jobbar för. Samverkan med de andra gruppcheferna och försäljningsansvariga på företaget är viktigt, och en stor del av hur vi jobbar för att ständigt säkerställa vår tillväxt och företagskultur.

Du kommer även att vara delaktig i verksamhetsutveckling, och tillsammans med de andra gruppcheferna kontinuerligt utveckla arbetssätt och rollinnehåll på företaget.

VEM ÄR DU?

När vi rekryterar på Licab så lägger vi alltid stor vikt på vem du är som person. Att vi är överens om grundläggande värderingar, och att du kan stämma in i vår vision om vad vi vill åstadkomma som företag är viktigt för oss.

Som gruppchef är det viktigt att du motiveras av att se andra blomstra, och att du har ett intresse av att få en nära kontakt med dina medarbetare är en förutsättning. Vi tror att det krävs för att kontinuerligt kunna säkerställa att alla mår bra och trivs på Licab, och att varje medarbetare därigenom får förutsättningar att prestera sitt yttersta.

Eftersom att kunduppföljning är en del av rollen som gruppchef, så är det en fördel om du trivs med att träffa människor i säljsituationer. För oss är det centralt att hela tiden hålla en nära och regelbunden kontakt med våra kunder, och det är också en av våra framgångsfaktorer.

ANSÖKAN

Välkommen med din ansökan snarast möjligt till licab.adm@lic-ab.se, dock senast 15 mars 2019. Urval och intervjuer sker löpande.

För frågor ring: Peder Selberg 070-687 00 05 eller Andreas Andersson 070-236 77 60.

Projektledare samhälle

Vår tillväxt håller i sig, och nu söker vi en projektledare till större projekt kopplat till modern samhällsutveckling.

OM LICAB

Licab AB är ett konsultföretag som tillhandahåller nischad spetskompetens inom infrastruktur, industri och samhälle. Licab jobbar nära kunden och har alltid projektets bästa för ögonen. Vi är kända för förmågan att förstå kundens utmaningar och vad de egentligen behöver. Det är en förutsättning för att kunna lösa uppdrag lite bättre. Och det är alltid vår ambition.

Vi är drygt 50 medarbetare just nu på Licab, en blandning av yngre och äldre, tjejer och killar, erfarna och lite mer gröna. Vi har ambitionen att lära av varandra och utnyttja varandras styrkor för att vinna fortsatt framgång var och en och tillsammans, varför en god kommunikativ förmåga är en högt värderad egenskap hos oss.

Hos Licab blir du en del av ett brett team. Vi brukar säga att vi är ett litet familjärt företag med stora kompetensresurser. Du kommer, liksom alla våra konsulter, även vara delaktig i utvecklingen av affärsområdet och bolaget och ta del av både kompetensområdesinriktad och personlig utveckling.

I den här projektledartjänsten kommer du att vara en del av vår verksamhet i Norrbotten med primär placering i Luleå. Du har såklart alltid en plats på våra kontor i Gällivare, Kiruna, Kalix, Piteå eller Stockholm när du behöver det också.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som har erfarenhet av projektledning, gärna med bakgrund från konsultbranschen, bygg & fastighets-, infrastruktur-, energi- eller industrisektorn. Vi tror att du i dag jobbar som projektledare och vill utvecklas vidare inom projektledning med oss på Licab. Som person är du strukturerad, affärsmässig och handlingskraftig och trivs med att arbeta i team.

Vi önskar att vår nya projektledare…
…har flera års branscherfarenhet och har arbetat med projekt inom exempelvis infrastruktur, samhälle, energiproduktion eller processindustri.
…har ett upparbetat kontaktnät och en vilja att tillsammans med oss utveckla nya och befintliga kundrelationer
…har relevant utbildning eller kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet inom projektverksamhet.
…kan tala och skriva minst svenska och engelska obehindrat.

Utbildning/certifiering inom projektledning samt erfarenheter från projekt inom något av våra fokusområden ses som meriterande.

Din ansökan skickar du till licab.adm@lic-ab.se.
För frågor ring: Peder Selberg 070-687 00 05 eller Andreas Andersson 070-236 77 60.
Sista ansökningsdag 2019-03-15, urval sker löpande.

 Vi växer kontinuerligt

På Licab har vi ett manifest som talar om hur vi vill att det ska vara att jobba på Licab. Hur vi vill vara, och hur vi vill uppfattas av våra kunder och samhället.

Licab ska alltid vara det lilla, familjära bolaget med de stora kompetensresurserna – även när vi växer och expanderar till andra regioner i Sverige. Vi ska fortsätta värna om individen och handplocka medarbetare med hjärtat och maggropen som kompass. Att vi bryr oss om genomsyrar hela verksamheten. Det skapar trygghet internt. Och det skapar trygghet hos våra kunder, som kan sova gott om natten. Vår gemensamma drivkraft är att alltid söka bättre lösningar och att jobba för ett ännu bättre samhälle.

Vi har växt kontinuerligt sedan starten 2007. Och vi kommer att fortsätta växa. Är du intresserad av att jobba med oss på Licab, kontakta oss gärna på
licab.adm@lic-ab.se!